fbpx

Efterværn – § 76

SOS Familieteam tilbyder efterværn 76, det vil sige en kontaktperson for unge i alderen 18-22, der fortsat har behov for støtte i overgangen til voksenlivet.

Vores målsætning med efterværn 76 er at medvirke til at sikre en positiv og stabil overgang for den unge, således at der tilvejebringes de bedst mulige betingelser for en selvstændig tilværelse.

En kontaktperson hos SOS Familieteam er både personlig og professionel. Vi har mange års erfaring i vores samarbejde med kommuner og er stolte af vores mange gode resultater, vi har opnået i samarbejde med de unge mennesker.

Vi lægger stor vægt på at skabe resultater og sætter perspektiv på hverdagens udfordringer ud fra en helhedsorienteret tilgang. Som kontaktperson ved vi at kontakten til den unges familie og andet netværk er af stor betydning for den unge. Vi arbejder derfor sammen med den unge, og inddrager familien og netværket, så vidt det er muligt.

Som kontaktperson for en ung i efterværn, har vi i SOS Familieteam et særligt fokus på at styrke og støtte den unges egne kompetencer og muligheder ud fra en løsningsfokuseret tilgang.

Eksempler på områder hvor vi støtter den unge kan være:

  • Støtte i forbindelse med fastholdelse af uddannelse, kontakt til uddannelsesinstitution m.v.
  • Boligforhold hvor vi støtter den unge i at søge ny bolig eller i at varetage diverse praktiske opgaver, der ruster dem til et liv i egen bolig.
  • Økonomisk indsigt og overblik, herunder forståelse for budget, betaling af regninger, husleje, opsparingskonto.
  • Sociale forhold hvor vi styrker den unge i fastholdelse og etablering af sociale netværk og relationer.
  • Egenomsorg med fokus på helbred og sundhed.

Hos SOS Familieteam er vi kendt for vores løsningsfokuserede tilgang. Vi anvender LØFT-metoden, som et grundlæggende fundament for vores pædagogiske arbejde, hvilket i praksis indebærer løsningsfokuserede samtaler hver 14. dag, samt løbende effektmåling af den unges udvikling samt vores indsats.

Vores tilgang til det socialpædagogiske arbejde, er baseret på et værdigrundlag med fokus på medansvar, respekt, ligeværdighed, troværdighed og nærvær, hvor vi gør det, vi siger og siger, det vi gør.

Vi tilbyder fleksibel støtte i både dag- og aftentimerne samt weekender.

 

Har du spørgsmål til vores indsats er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om netop jeres muligheder hos SOS Familieteam. 

SOS familieteam logo

Nyttige links

SOS FamilieTeam ApS | CVR: 40491945  © 2020 - Alle rettigheder forbeholdes
Hjemmeside af AWORK Webbureau