fbpx

Støtteperson – § 54

SOS Familieteam tilbyder støtteperson til forældre med anbragte børn, så de oplever anbringelsen og overgangen så omsorgsfuld og uproblematisk som mulig.

Støttepersonerne har en socialfaglig baggrund samt indsigt og erfaring i arbejdet med anbragte børn, forældresamarbejde og sorg- og krisereaktioner m.m.

Støttepersonordningen kan tilbyde forældre at:

  • Støtte dem til at acceptere anbringelsen og rumme deres reaktioner efter anbringelsen
  • Lytte og være der for deres skyld, men også give modspil, når der er behov for det 
  • Støtte til samarbejde med kommunen og hjælpe med at læse og forstå materiale omkring anbringelsen
  • Hjælpe med at få et godt samarbejde med anbringelsesstedet og styrke kontakten mellem forældre og barn

Vores erfaring er, at vi kan styrke samarbejdet mellem forældre og sagsbehandler. Samtaler med familien sikrer også, at forældrene bedre kan slippe skyldfølelsen og selv begynde at arbejde mere målrettet mod gode resultater.

I vores arbejde som Støtteperson, anvender vi den løsningsfokuserede metode LØFT, der inkluderer løsningsfokuserede samtaler hver 14. dag, samt løbende effektmåling. Vi har opnået gode resultater med at anvende LØFT-metoden i vores arbejde som Støtteperson, der er med til at tydeliggøre forløbets udvikling og fremdrift, samt måle effekten af vores indsats.

Vores tilgang til det socialpædagogiske arbejde, er baseret på et værdigrundlag med fokus på medansvar, respekt, ligeværdighed, troværdighed og nærvær, hvor vi gør det, vi siger og siger, det vi gør.

Vi tilbyder fleksibel støtte i både dag- og aftentimerne samt weekender.

Har du spørgsmål til vores indsats er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om netop jeres muligheder hos SOS Familieteam. 

SOS familieteam logo

Nyttige links

SOS FamilieTeam ApS | CVR: 40491945  © 2020 - Alle rettigheder forbeholdes
Hjemmeside af AWORK Webbureau