fbpx

Praktisk, pædagogisk støtte – paragraf 52 stk. 3 nr. 2

Formålet med praktisk, pædagogisk støtte i henhold til paragraf 52 i serviceloven er at understøtte forældrene i at drage omsorg for-, og tage ansvar for barnet eller den unges trivsel og udvikling. 

SOS Familieteam har fokus på familien som helhed i vores socialpædagogiske arbejde. Der kan være tale om familier der i kortere eller længere perioder, har behov for en hånd i ryggen og hjælp til at etablere eller opretholde en forudsigelig hverdag. 

Praktisk, pædagogisk støtte i henhold til paragraf 52 i serviceloven har til hensigt at:

  • Støtte forældre i at skabe struktur i hverdagen.
  • Støtte forældre i at sørge for, at barnet/den unge har stabilt fremmøde i dagtilbud, skole samt fritidstilbud og lignende.
  • Støtte forældre i at skabe en bedre kontakt og relation mellem barnet/den unge og forældre.
  • Støtte forældre i at være den opdragende og ansvarlige voksne gennem tydelige rammer.
  • Motivere forældrene til samvær og aktiviteter med barnet/den unge.
  • Støtte forældre i at skabe kontakt til omgivelserne og i at benytte de tilgængelige tilbud og faciliteter i lokalområdet.
  • Foranstalte praktisk såvel som pædagogisk støtte, vejledning og guidning gennem samtale i hjemmet, observation og beskrivelse af familiens samspil med fokus på forældreevne og barnets/den unges trivsel i hjemmet.

Hos SOS Familieteam er vi kendt for vores løsningsfokuserede tilgang. Vi anvender LØFT-metoden, som et grundlæggende fundament for vores pædagogiske arbejde, hvilket i praksis indebærer løsningsfokuserede samtaler hver 14. dag, samt løbende effektmåling af familiens udvikling samt vores indsats.

Vores tilgang til det socialpædagogiske arbejde, er baseret på et værdigrundlag med fokus på medansvar, respekt, ligeværdighed, troværdighed og nærvær, hvor vi gør det, vi siger og siger, det vi gør.

Vi tilbyder fleksibel støtte i både dag- og aftentimerne samt weekender.

Har du spørgsmål til vores indsats i henhold til paragraf 52, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om netop jeres muligheder hos SOS Familieteam. 

SOS familieteam logo

Nyttige links

SOS FamilieTeam ApS | CVR: 40491945  © 2020 - Alle rettigheder forbeholdes
Hjemmeside af AWORK Webbureau