fbpx
40960665 / 20842580 / 42520099 [email protected]

Efterværn Paragraf 76

Paragraf 76 kontaktperson i efterværn.

SOS-Familieteam tilbyder ydelser som fast kontaktperson for unge i alderen 18-22 i efterværn.

SEL. Paragraf 76, STK 2 

Efterværn er et tilbud om støtte i henhold til lov om social service, hvor unge mellem 18-22, der har været anbragt uden for hjemmet, eller har haft en fast kontaktperson, kan støttes i at føre en selvstændig tilværelse. 

Kommunen bevilger støtte efter SEL. §76, STK 2. Hvorefter SOS-Familieteams kontaktperson, arbejder ud fra en handleplan/samarbejdsaftale indgået med kommunen.

Vores målsætning som paragraf 76 kontaktperson

Vores målsætning hos SOS-Familieteam, er at medvirke til at sikre en positiv og stabil overgang for den unge til en selvstændig tilværelse.

En kontaktperson hos SOS-Familieteam er både personlig og professionel og kan håndtere mange “roller” på én gang. Vi har mange års erfaring i vores samarbejde med kommunen/kommunal myndighed, og er stolte af vores mange gode resultater.

SOS-Familieteam lægger vi stor vægt på relationsarbejdet og sættes perspektiv på hverdagens udfordringer ud fra en helhedsorienteret tilgang. Som kontaktperson ved vi at kontakten til den unges familie og generelle netværk også af stor betydning for den unge i efterværn. Vi arbejder derfor sammen med den unge, familien og netværket, så vidt det er muligt. 

Efterværn paragraf 76 med fokus på muligheder 

Som fast kontaktperson for en ung i efterværn har vi hos SOS-Familieteam et særligt fokus på at styrke og støtte den unges egne kompetencer og muligheder i arbejdet mod en selvstændig tilværelse.

Eksempler på områder hvor vi støtter den unge kan være:

  • Støtte i forbindelse med fastholdelse af uddannelse, kontakt til uddannelsesinstitutionen m.m.
  • Boligforhold. Vi støtter den unge i forbindelse med at søge ny bolig eller i at varetage div.praktiske opgaver, der ruster dem til et liv i egen bolig.
  • Praktiske arbejdsopgaver. Vi hjælper bl.a. den unge til selv at kunne varetage betaling af regninger, husleje, og et overordnet økonomisk overblik.  
  • Sociale forhold. Vi styrker den unge i fastholdelse og etablering af sociale netværk og relationer.
  • Egenomsorg med fokus på helbred og sundhed. 

Dette var bare nogle af de overordnede punkter, hvor vi som kontaktperson kan hjælpe unge i efterværn i arbejdet mod en selvstændig livsførelse. 

SOS-Familieteam tilbyder også ydelser som mentorfunktion for en person i arbejde eller beskæftigelsesrettet tilbud. 

Ønsker du mere information om SOS-Familieteams arbejde som kontaktperson for unge i efterværn paragraf 76, er du meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak.

Kontakt 

+45 42 52 00 99

Teglgårdsvej 215D, 3050 Humlebæk

Henvendelse vedrørende køb af indsats

Andre henvendelser

Nyttige links

SOS FamilieTeam ApS | CVR: 40491945  © 2020 - Alle rettigheder forbeholdes
Hjemmeside af AWORK Webbureau